Tips voor een geslaagde openingsdans

openingsdans bruiloft 2017

Binnenkort is het zover: jullie gaan trouwen! Naast alle andere keuzes (zoals taart, jurk, locatie) en door te hakken knopen is er nog een belangrijk onderwerp: de openingsdans op jullie bruiloft! Het is een van de meest romantische momenten van jullie dag, maar als je je teveel zorgen maakt ook een van de stressvolste. Niet nodig, dus laat dat jullie niet gebeuren! De openingsdans moet een feestje zijn. De aftrap van een fantastische avond! Wij delen graag vier belangrijke tips die de openingsdans op jullie bruiloft persoonlijk, uniek en onvergetelijk maken.

 

1. Kies het perfecte muzieknummer voor de openingsdans

Hier begint het natuurlijk mee: op wat voor (soort) nummer willen jullie de avond openen? Misschien hebben jij en jouw partner al een nummer gekozen omdat jullie er veel herinneringen aan hebben of een gezamenlijk lied hebben. Mochten jullie nog steeds gefrustreerd door Spotify op iTunes scrollen, dan vinden jullie in onderstaande lijst ongetwijfeld inspiratie.

 1. Marry You – Bruno Mars
 2. Everlasting Love – Jamie Cullum
 3. Everything – Michael Bublé
 4. Thinking Out Loud van Ed Sheeran
 5. You Are So Beautiful – Joe Cocker
 6. Chasing Cars – Snow Patrol
 7. Amazing – George Michael
 8. Stars – Simply Red
 9. Sex on Fire – Kings of Leon
 10. Fallin’ – Alicia Keys
 11. Beautiful Day – U2
 12. Loving You – Paolo Nutini
 13. I Say A Little Prayer – Aretha Franklin
 14. Happy – Pharell Williams
 15. All Of Me – John Legend
 16. The Way You Look Tonight – Frank Sinatra
 17. Wonderful Tonight – Eric Clapton
 18. Raise Your Glass – Pink
 19. Crazy in Love – Beyoncé en Jay Z
 20. I’m Yours – Jason Mraz
 21. Your Song – Elton John
 22. Love Song – Adele
 23. A Sky Full of Stars – Coldplay
 24. I Won’t Give Up – Jason Mraz
 25. Let’s Stay Together – Al Green
 26. Groovy Kind of Love – Phil Collins
 27. Can’t Help Falling In Love – Elvis
 28. Ain’t No Mountain High Enough – Diana Ross
 29. I Got A Feelin’ – Black Eyed Peas
 30. Prince – Kiss
openingsdans bruiloft

2. Kies de dansstijl

Jullie zijn het eens over het nummer en dat betekent deels dat je ook al hebt bepaald wat voor soort dans jullie gaan uitvoeren. Toch zijn er nog wel wat vrijheden, want je kunt uptempo best combineren met een traditionelere dans. En op wat langzamere nummers kun je echte een dans instuderen of gewoon heerlijk ouderwets schuifelen. Van snelle chachacha tot Engelse wals, gezellige foxtrot of lekker freestyle: het kan dus allemaal! Willen jullie iets stoers en moderns, dan is hiphop of streetdance een optie. Zijn jullie types die echt indruk willen maken op de gasten? Dan is het een idee om een dansdocent in te huren die helpt bij het instuderen van de perfecte dans. Extra veel voorpret gegarandeerd 🙂

3. Oefenen, oefenen, oefenen

Nadat je de dansstijl hebt uitgekozen en een choreografie en een paar danspasjes hebt geleerd, is het belangrijk dat je deze oefent en blijft oefenen met jouw partner tot de grote dag aanbreekt. Het gezegde “oefening baart kunst” klinkt cliché, maar het is wel waar. Elke week twee keer een uurtje oefenen is echt al voldoende. Een goede tip om goed de dans te kunnen oefenen, is om jullie danspasjes of choreografie te filmen. Wanneer jullie een bepaalde danspas zijn vergeten, kijk je simpelweg het filmpje terug om zo een opfrisser te krijgen. Tip: begin op tijd met instuderen, in de laatste weken voor de bruiloft is er nog zoveel te regelen dat jullie repetitieuurtjes er makkelijk bij inschieten. En nogmaals, je wilt natuurlijk wel ontspannen blijven…

2017 openingsdans bruiloft

Customize de openingsdans

Is een bestaand muzieknummer te standaard voor jullie? Raak je niet geïnspireerd door filmpjes op YouTube? Dan zoeken jullie vast een openingsdans next level! Laat een DJ jullie huwelijksdans customizen door bijvoorbeeld:

 • Meerdere nummers met elkaar te mixen
 • Jullie nummer te voorzien van een remix
 • Special effects toe te voegen aan het gekozen nummer

Naast de muzikale aankleding van het nummer kan je ook denken aan special effects zoals confetti, een voor jullie geprogrammeerde LED-dansvloer, CO2-kanonnen en nog veel meer. Natuurlijk met het doel om een echt wow-effect te creëren waarmee jullie iedereen versteld doen staan. Extra mooi meegenomen bij zo’n knallende opening is dat iedereen meteen enthousiast wordt en ook de dansvloer wil betreden. Het feest gaat meteen van start en je zult zien dat het de hele avond voortduurt!

Superslim: vraag een expert om hulp

De Wedding DJ’s van Exclusive Deejays hebben veel ervaring met het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van spectaculaire openingen op feesten en bruiloften. Deel je ideeën met ons en wij maken ze werkelijkheid. En natuurlijk delen we maar al te graag onze ervaring met jullie, zodat jullie ook daar weer inspiratie uit halen bij het creëren van de meest persoonlijke en feestelijke openingsdans op jullie trouwerij.

Stel al je vragen aan Albert en zijn team eventspecialisten!

Neem direct contact op

De 6 zekerheden van Exclusive Deejays:

1
Professionele, representatieve DJ’s met jarenlange ervaring
2
Groot aanbod in live artiesten die de DJ kunnen ondersteunen
3
Techniek en sfeer afgestemd op de feestlocatie, gezelschap en budget
4
Totaaloplossingen met styling en entertainment voor concepten en thema's
5
Exclusieve en unieke uitstraling door in eigen huis ontworpen booths en settings
6
Gegarandeerd de beste support, optimale bereikbaarheid en absolute zekerheid