Waarom een winterbruiloft fantastisch is

Winterbruiloft Exclusive Deejays

Veel bruidsparen zetten hun zinnen op een bruiloft in de zomer. Want hoe heerlijk is het om lekker buiten in het zonnetje de mooiste dag van je leven te vieren? In het zonnetje. Dat is helaas niet gegarandeerd in ons ‘koude kikkerlandje’. Dus: veel stress in de aanloop naar je bruiloft. Want blijft het wel droog? En waaien we niet weg? Het ‘officieuze bruiloftsseizoen’ loopt van maart tot en met oktober, maar in die andere 4 maanden kun je ook prima trouwen. Denken wij dan.

The most wonderful time of the year

Stiekem vinden we met z’n allen de winter toch de meest sfeervolle periode van het jaar? Goed, het is vaak koud en het wordt vroeg donker. Maar dat heeft ook wel weer wat. En het zijn geen problemen waar knusse dekentjes, knapperende haardvuurtjes, glühwein en héél veel kaarsjes niet tegenop kunnen. Kies een gezellige locatie, kleed die mooi aan, verzamel je geliefden en het wordt gegarandeerd een topdag! Zie je het al voor je?

Lekker praktisch

Het is niet alleen origineel, maar eigenlijk is het ook best praktisch om in de winter te trouwen. Heb je een specifieke trouwlocatie in gedachten, maar is ‘ie steeds volgeboekt? De kans is groot dat je in november wel een plekje vindt. Hetzelfde geldt voor drukbezette entertainers of cateraars. En natuurlijk je gasten. De vakantietijd zit erop en er zijn veel minder evenementen in deze maanden, dus jouw trouwerij is het middelpunt van de belangstelling. Bovendien heb je je er vooraf al bij neergelegd dat je binnen gaat trouwen, dus geen stress over het weer. Nog een mooi pluspunt: ook voor de portemonnee is het aantrekkelijk om buiten het ‘hoogseizoen’ te trouwen.

Op één locatie

Een trend van dit jaar – zomer of winter – vier alles op en om één locatie. Zo hoeven jij en je gasten je niet druk te maken over het verplaatsen gedurende de dag. Bepaal bij het kiezen van je locatie of je het wel prima vindt om de hele dag lekker binnen te blijven, of dat je misschien toch naar buiten wilt uitwijken op een mooie dag. Daar moet dan wel ruimte voor zijn, zoek dus een locatie met een tuin of een terras. Voor de foto’s maakt het weinig uit. Zowel binnen als buiten kunnen je goed foto’s maken. Binnen bij een mooie schouw of raampartij, bijvoorbeeld. Maar buiten is het licht perfect in de winter; de zon hangt laag en is heel fel. Zelfs zonder spectaculair decor kan dit schitterende foto’s opleveren.

Het wow-effect

Bij het uitzoeken van je trouwjurk ben je natuurlijk vooral op zoek naar het wow-effect. Maar vergeet niet ook aan praktische zaken te denken. Je wilt liever geen blauwe lippen op je trouwfoto’s, al passen ze nog zo leuk in je kleurschema. Is jouw droomjurk mouwloos? Zoek er dan een vestje of jasje bij. Als het op je trouwlocatie binnen lekker warm is, kun je het altijd nog uittrekken. Better safe than sorry!

Winterbruiloft Exclusive Deejays

Maak het mooi & sfeervol

In de winter is het over het algemeen wat donker. Breng daarom licht in de aankleding. Dat kan op een hele stoere en robuuste manier, met haardvuurtjes, vuurkorven en fakkels. Maar ook bij een winterbruiloft kun je rekening houden met trends. Denk modern, met veel kaarsen, grote letterboxen, lampionnen en lichtslingers met grote katoenen ballen.

Ook qua kleurstellingen kun je nog alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor natuurtinten. Gebruik (steiger)hout en groene bladeren, takken of planten. Dit geeft een natuurlijke uitstraling. Voor de details combineer je met roze en (rosé)goud. ‘Metallic’ kleuren zijn sowieso een goed idee voor een winterbruiloft. Goud, zilver en koper of rosé goud zijn heel stijlvol. Ga à la Frozen, met diverse blauwtinten, lichtgrijs en zilver. Of kies juist voor de warmere kleuren door wijnrood en taupe met roségoud of kopertinten te combineren.

Wat staat er op het menu?

Winterse kost? Dan denkt iedereen toch al gauw aan erwtensoep, kaasfondue en stamppot. Met warme gevoelens. Ook deze gerechten kun je stijlvol presenteren aan een mooi gedekte tafel. Of juist in de vorm van kleine hapjes, tussendoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool-met-worst-bitterballen? Wil je toch wat chiquers op tafel zetten? In de winter is het wildseizoen in volle gang. Heerlijk voor een feestelijk en smaakvol diner.

Deze zomer was de bohemian festival wedding natuurlijk dé trend. Op het gebied van eten en drinken is deze trend gewoon door te trekken naar je winter wonderland wedding. Het is misschien minder geslaagd om all time summer favourites te serveren, maar de meeste creatieve foodtrucks passen graag hun menu aan het seizoen (en jouw wensen!) aan. Ook heel hip op dit moment: de winterbarbecue. Gezellig met zijn allen tussen de vuurkorven de maaltijd delen. Marshmallows roosteren en glühwein drinken… Kan niet beter!

Winterbruiloft Exclusive Deejays

De liefde vieren

Na het officiële gedeelte en het diner is het party time! Feesten met je familie en vrienden. Samen de liefde vieren. Op een onvergetelijke manier. Dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. En daar kan Exclusive Deejays je mee helpen. Onze focus ligt op de muziek, maar wij denken verder met je mee. Onze creativiteit en ervaring geven vorm aan jouw ideeën. Wat je ook in gedachten hebt. Een kleur, thema, setting of sfeer: wij zorgen dat het werkelijkheid wordt.

Geïnspireerd? Neem contact op!

Zoek je een professionele partner die de uitstraling van jullie feestlocatie naar the next level kan tillen? Met de beste sfeeraccenten, topentertainment en de beste DJ’s? Kom dan een geheel vrijblijvende kijkavond van Exclusive Deejays bezoeken en laat je adviseren door onze vakkundige eventspecialisten.

Stel al je vragen aan Albert en zijn team eventspecialisten!

Neem direct contact op

De 6 zekerheden van Exclusive Deejays:

1
Professionele, representatieve DJ’s met jarenlange ervaring
2
Groot aanbod in live artiesten die de DJ kunnen ondersteunen
3
Techniek en sfeer afgestemd op de feestlocatie, gezelschap en budget
4
Totaaloplossingen met styling en entertainment voor concepten en thema's
5
Exclusieve en unieke uitstraling door in eigen huis ontworpen booths en settings
6
Gegarandeerd de beste support, optimale bereikbaarheid en absolute zekerheid