Bruiloft trends

trouwen bruiloft inspiratie

Welke trends op het gebied van huwelijken wil je niet missen?

Elk jaar zijn er op het gebied van trouwen en bruiloften veel veranderingen: wat vorig jaar not was, is nu helemaal hot. En omgekeerd! Elk bruispaar droomt van hun prachtige, en bovendien perfecte, trouwdag. Vind jullie trouwdag in 2020 plaats? En willen jullie je huwelijksdag een echte wow-factor geven? Lees dan snel verder! Want in deze blog geven wij jullie de zeven populairste trouwen trends van dit jaar.

Alles op één locatie

Zien jullie het niet zo zitten om meerdere locaties af te huren voor jullie bruiloft? Jullie zijn niet het enige bruidspaar met die mening! Heel veel koppels kiezen er dit jaar voor om het lekker bij een locatie te houden. Dit scheelt heel veel reizen tussendoor. Het bespaart bovendien heel wat stress. Steeds meer trouwlocaties spelen zich hier ook op in om ervoor te zorgen dat jullie de trouwdag de hele dag door op één locatie kunnen houden. Ook de ceremonie kun je tegenwoordig buiten het gemeentehuis houden. Ook de niet-conventionele trouwlocaties worden dit jaar steeds populairder. Denk hierbij aan bijvoorbeeld industriële fabriekshallen of boerderijen, voor de echte dierenliefhebbers. Of je zet gewoon een tent op in een tuin of weiland, voor het echte festivalgevoel. Dit soort uitzonderlijke locaties zullen, naar verwachting, dit jaar veel worden gebruikt als trouwlocatie voor een hippe bruiloft.

Denk buiten het seizoen

De meeste koppels kiezen ervoor om binnen het trouwseizoen te trouwen, dus grofweg ergens tussen april en eind september. Op zich heel logisch, want de kans op zon en mooie temperaturen is dan het grootst. Toch is het klassieke trouwseizoen voor veel bruidsparen niet meer heilig. Lijkt jullie een witte trouwdag superromantisch? Of zien jullie het voor je dat jullie buiten op de foto’s staan in het bos met allemaal verschillende kleuren bladeren? Ga hier dan voor! Ook een groot voordeel wat trouwen buiten het trouwseizoen met zich meebrengt, is dat jullie favoriete trouwlocatie dan vast en zeker wel beschikbaar is. En wellicht kan je zelfs wat kosten besparen.

DJ met live entertainment

Een essentiele keuze: kiezen jullie een DJ of een band voor de bruiloft? Wordt het een DJ, dan willen jullie vast ook weten dat in 2020 alles draait om de energieke wisselwerking met live musici. Zo is de saxofonist erg populair, maar ook een zanger, zangeres of MC vocalist als aanvulling op het entertainment zijn erg gewild. De dynamiek die ontstaat is heel bijzonder en zorgt ervoor dat het publiek nog meer betrokken is bij de muziek. Het dak gaat eraf, da’s een ding dat zeker is.

De eerste indruk

Ook iets wat steeds meer bruidsparen zullen doen dit jaar, is het vastleggen van ‘the first look’. Dit wil zeggen dat de bruidegom zijn bruid voor het eerst zal zien in haar prachtige trouwjurk. Dit moment is een perfect moment voor alleen jullie twee (en dus een fotograaf als je het wilt vastleggen). Dit bijzondere moment vereeuwigen is een van de bruiloft trends van nu! Je kan er voor altijd met veel liefde op terugkijken. Overleg met de foto- en/of videograaf welke locatie het meest geschikt zal zijn om dit moment vast te leggen. Tip: kies voor een locatie waar veel (zon)licht zal zijn. Dit zorgt voor prachtige beelden.

De trendkleuren van 2020

De meest trendy kleur voor trouwerijen is dit jaar de kleur blush. Deze poederroze kleur zal een prachtige, romantische toevoeging geven aan jullie hippe bruiloft. Ook lichtblauw en koningsblauw zijn trendy dit jaar, net als natuurlijk groen en sprankelend geel. Deze kleuren kan je op verschillende manieren terug laten komen, bijvoorbeeld:

  • Decoratie op tafels en in de feestruimtes
  • Het boeket en de corsages
  • Jurken voor de bruidsmeisjes
  • De jurk van de bruid
  • LED-verlichting voor de feestzaal in zachte kleurtonen en aankleding van de DJ-setting
  • De uitnodiging, menukaarten en bedankjes

Streetfood en cocktails

Een sjiek diner en prachtige wijnen: natuurlijk kan je daar heerlijk van genieten met alle gasten. Maar het mag ook allemaal wat losser in 2020. Bohemian weddings, festivalsfeer: het past helemaal bij de trend van ongedwongen en ontspannen trouwen. En wat daar ook heel goed bij past: streetfood, bijvoorbeeld gemaakt vanuit een foodtruck. En lekkere cocktails, ook gezond met vers fruit en de heerlijkste smaakcombinaties. Vergeet de met linnen en zilver bestek gedekte tafel en ga voor lange tafels of leuke bistrosetjes in een lommerrijke tuin. En iedereen kan superrelaxed genieten van een mooie dag.

Jullie huwelijksdag in the cloud

Vergeet wegwerpcamera’s of een dure fotograaf. Met een handige app creer je samen met al jullie gasten een trouwalbum. In de cloud nog wel. Met apps zoals Wedpics nodig je je gasten uit om deel te nemen en ontstaat er gedurende jullie trouwdag een album. Ook leuk voor het nagenieten, want in tegenstelling tot het album van een traditionele fotograaf, kan je van dit verslag direct genieten. Natuurlijk kun je dit soort apps ook als gimmick gebruiken en aanvullend nog steeds een specialist inschakelen om deze bijzondere dag professioneel vast te leggen.

Geïnspireerd? Neem contact op!

Hopelijk ben je geïnspireerd door deze trends op het gebied van trouwen. Zoek je een professionele partner die de uitstraling van jullie feestlocatie naar the next level kan tillen? Met de beste sfeeraccenten, topentertainment en de beste DJ’s? Kom dan een geheel vrijblijvende kijkavond van Exclusive Deejays bezoeken en laat je adviseren door onze vakkundige eventspecialisten.

Stel al je vragen aan Albert en zijn team eventspecialisten!

Neem direct contact op

De 6 zekerheden van Exclusive Deejays:

1
Professionele, representatieve DJ’s met jarenlange ervaring
2
Groot aanbod in live artiesten die de DJ kunnen ondersteunen
3
Techniek en sfeer afgestemd op de feestlocatie, gezelschap en budget
4
Totaaloplossingen met styling en entertainment voor concepten en thema's
5
Exclusieve en unieke uitstraling door in eigen huis ontworpen booths en settings
6
Gegarandeerd de beste support, optimale bereikbaarheid en absolute zekerheid