Bruiloftdilemma: band of DJ?

Zo maken jullie de juiste keuze

Een (bruilofts)feest plannen is veel werk. Niet alleen moeten jullie nadenken over de perfecte locatie, eventuele thema’s, de sfeer en de aankleding: ook muziek is cruciaal om deze dag onvergetelijk te maken. Want: zonder muziek geen feest! Daar is ook al snel het grote dilemma: ga ik voor een DJ of past een band beter bij mijn event? 80 procent van de bruidsparen kiest voor een DJ. Maar waarom? Wij zetten een aantal kenmerken op een rij. Zo maken jullie de juiste keuze en wordt het feest er één voor in de boeken.

Alweer pauze?
Misschien iets waar je niet direct aan denkt: pauzes. Bands houden gemiddeld om de driekwartier vijftien minuten pauze. Live spelen en zingen vraagt om flinke concentratie en inspanning, waardoor deze pauzes echt geen overbodige luxe zijn voor de bandleden. Eén probleem: als de band pauze houdt, valt het stil op het feest. Funest voor de feestsfeer! Dat is een groot voordeel van een DJ. Geen stiltes, geen lege dansvloer, een feest dat onafgebroken doorgaat naar een climax.

Nee sorry, die hebben we niet
Hoewel er veel coverbandjes zijn, hebben de meeste bands toch een vast repertoire. Dat kunnen klassiekers of bijvoorbeeld rock- of jazzmuziek zijn. Zijn jullie liefhebbers van dance of house? Dan is een band waarschijnlijk niets voor jullie. Wanneer jullie de muziek gaan regelen, is het repertoire zeker iets waar je rekening mee moet houden.

Zó duur?
Ook prijs is een belangrijk verschil tussen een band en een DJ. Bands bestaan altijd uit meerdere leden. Daarnaast maken ze gebruik van veel meer materiaal, denk alleen al aan alle instrumenten. Hierdoor hangt er een relatief hoog prijskaartje aan een band. Zitten jullie vast aan een bepaald budget? Dan is een DJ vaak ook een betere keuze.

Meer dan plaatjes draaien
Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte muziek voor je trouwerij, speelt het entertainmentgehalte natuurlijk een grote rol. Gaan jullie voor een intiem bandje, of een DJ die het feest direct een kickstart geeft? DJ’s zijn de afgelopen jaren meer en meer entertainers geworden. Ze doen veel meer dan plaatjes draaien. Goede DJ’s monitoren de reactie van het publiek en spelen daarop in met hun show.

Oplossing: de gouden combinatie
De sfeer van live artiesten, maar toch de hele avond muziek zonder onderbrekingen? Kies dan voor onze gouden combinatie: een DJ mét live artiest. Denk dan aan een pianist, vocalist of een saxofonist. De klanken van de saxofoon passen verrassend genoeg perfect bij dancemuziek. De DJ blijft tijdens het feest leidend, maar de live artiest vormt een perfecte aanvulling. Ook leuk: bij ontvangst de live-artiest solo laten spelen. Een mooie binnenkomer!

Meer weten over deze gouden combinatie? Of ben je benieuwd naar wat voor spetterend feest onze DJ’s jullie kunnen bezorgen? Neem dan contact met ons op of kom eens langs op één van onze inspirerende kijkavonden. Direct de prijslijst downloaden kan natuurlijk ook!

Stel al je vragen aan Albert en zijn team eventspecialisten!

Neem direct contact op

De 6 zekerheden van Exclusive Deejays:

1
Professionele, representatieve DJ’s met jarenlange ervaring
2
Groot aanbod in live artiesten die de DJ kunnen ondersteunen
3
Techniek en sfeer afgestemd op de feestlocatie, gezelschap en budget
4
Totaaloplossingen met styling en entertainment voor concepten en thema's
5
Exclusieve en unieke uitstraling door in eigen huis ontworpen booths en settings
6
Gegarandeerd de beste support, optimale bereikbaarheid en absolute zekerheid